Pressrelease

 

Presskontakt: Martin Theorin Tfn: 0721-976591 – maila inte!

Pressbilder finns på: www.pugilist.org

Trafficking, hedersmord å goa glada kaniner

Med Teater Pugilist www.pugilist.org

Manus, regi: Martin Theorin


Premiär den 4 november 2013 kl 19:00 på Teater Uno


I rollerna:

Carolina / Frida Thelin Tfn: 0705-517217, E-post: thelinfrida@gmail.com

Mahmoud / Ibrahim Ebrima Faal Tfn: 0722-746964, E-post: ibbe_faal@hotmail.com

Urban / Mattias Palm Tfn: 0704-567304, E-post: mattiaspalm2003@yahoo.seHandlingen


En kvinnlig polis arbetar med en omfattande trafficking-härva I Göteborg. När hennes barn hotas till livet, utvecklas hennes tankevärld i alltmer rasistisk riktning. Samtidigt som det ringer på dörren och en svart man som säger att han är lärarvikarie, kräver att få komma in. Han vill ha ett samtal om barnens dyslexi. Något som Carolina inte ens visste att dom hade. Carolina börjar fundera på, varför hon egentligen låste in sitt tjänstevapen, i vapenskåpet på Skånegatan. Men tröstar sig med att snart är hennes man KBT-terapeuten Urban hemma. Då kommer allt att ordna sig… Eller?Poängen


Pjäsens tematik är skillnaden mellan vad folk säger sig ha för värderingar och vad dom egentligen känner, tycker och gör när ”the shit hits the fan”. Den handlar också om rasism, sexism och den tro som ”världens godaste folk” hyser om att man kan föra krig i främmande land utan att bli bombad tillbaka. Här bryter kriget ut i vardagsrummet.
PS


Efter repet igår så frågade skådespelarna vad jag egentligen ville säga med pjäsen och jag bröt ut i en rätt osammanhängande svada. Vad jag skulle ha sagt är naturligtvis att Sverige är inne på farliga vägar. Vi har byggt in motsättningar i vårt samhälle, som jag inte är säker på har en fredlig lösning. A house divided will not stand, som Abraham Lincon sade.

/ Martin Theorin, konstnärlig ledare Teater Pugilist