Tillbaka till startsidan

POLSK JAZZ av Martin Theorin

Nu satt han på det polska haket, han hade börjat dricka igen.
Han hade slutat för att han en gång i sömnen gått upp och pissat på Josefins dator. Han sade att han skulle sluta om dom bara låtsades som om det inte hänt.
Nu hade hon gjort slut ergo det var tillåtet att supa igen.
Han beställde en brun rom och cola till, livet var inte så farligt, man hade kunnat bli en abort eller hamna i en använd kondom.
Hon var förmodligen ändå bara ihop med någon juridiktönt nu ändå (Josefin läste juridik). Hitler hade sagt i Mein kampf att "varje man kan sätta sitt märke på en kvinna"
Det behövde inte va så jävla märkvärdigt. Det gick förmodligen lika bra med juridikstudenter också. Dom var i alla fall inte bara alkisar, dom sällskapsdrack under töntiga former för att lätta på trycket efter tentor. Ungefär som dom tre nördarna som satt bredvid honom i baren, pratade dom inte just om juridik förresten?
En liten kille med vek haka och undanfallande blick, som tyckte "att prostitution skulle legaliseras och att typ strippa var ett eget beslut" samt ett litet benigt energiskt okunnigt fruntimmer som bara vägrade att assepitera att det skulle vara så omöjligt att va mammaledig och sitta ordförande i HD på en å samma gång". Och så fanns det en kille till...
En sån där lite äldre pseudointelektuell "som snackade jazz med servitrisen typ" nästan lite som en uppstädad, banaliserar version av honom själv. En sån där som Josefin skulle ha gillat att ha som pappafigur och pygmalion-se-upp-till.
Oj! Nu pratade domlite juridik igen, men dom hade ju ingen koll. Juridiken skulle vara som rocknroll, deras saknade ju helt attityd.
Hans pappa hade hatat jurister (han hade själv varit en juridikens Norman Bates). När han röt sprang sekreterarna runt som dekapiterade hönor i korridorerna (när dom inte ville gifta sig med honom förstås).
Dom här var av ett mer blodfattigt slag, men dom var glada att få studera juridik.
Det var bra att prata om på krogen.
Han beställde en brun rom och cola till och så stängde dom.
Han drog, lagens änglar drog också.
...Upp mot Annedal. Det verkade på något sätt som om alla skulle åt samma håll i kväll. Han var alldeles bakom nu var dom alldeles utanför där han och Josefin hade bott.
När "legalisera prostitutionen" och "lagfäst stupiditeten" lösgjorde sig från "den gamla jazzbion" och bad honom hälsa "Juicen", Juicen var Josefins pappas smeknamn på henne, och så slank Perry Mason in i 48:an för ett "dogmaknull" med hans livs kärlek... Hitler hade kanske inte haft så fel ändå.

SLUT