Tillbaka till startsidan

LOSERMONOPOL av Martin Theorin

Du jobbar på lager och heter Roine.
Din fru skall ha barn = gå i fängelse och låtsas som det är viktigt vad ni ska ha till middag och om det är kvistar på tomaterna eller ej.
Slå!
Backa 2 steg. Nu är du din fru och får en "blåklocka" för att du köpt fel sorts öl och inte vill gå tillbaks till affären och byta trots att den enligt din charmige man ligger bara en "kuklängd" bort. Backa 2 steg till akuten.
Slå!
...Jippi! Du återföds som din egen tonårsdotter. Ta en klunk GHB och släpp loss i en geografiskt - etniskt - ekonomiskt - kulturellt men enligt Aftonbladet Plus "helt rätt" segregerad betongförort, dit bussen inte längre går och där "ingen av figurerna talar svenska" men där alla har Makarov och BMW med lågprofildäck.
Löp nu gatlopp mellan fundamentalistiska, koranrabblande, brukshundsintresserade, skinnbollar på rymmen från "dampens hus" och försvara dig med din lånade Stradivarius på vägen till den kommunala musikskolan, och få stryk när du kommer hem av pappa (för att du förstört fiolen) för att sedan bli handgripligen tröstad av den samme utan kalsonger.
Slå då!
Multikulti = du är på G, tärningen är kastad och du får "förortscred" och rapar och spelar fiol om "bling bling" och brott i TV4as nyhetsmorgon och blir påsatt på dass av RobinsonRobban på TV4as personalfest på Spybar.
Efteråt får du snacka filosofi med Pepe Eng och Jan Scherman på McDonalds i Götgatsbacken (nitar lite syra). Där ni tillsammans gör den fruktansvärda upptäckten att mannen i Sombrero (bakom hamburgaren) på "El Maco"-affischen, är ingen mindre än den mexikanske revolutionshjälten Emiliano Zapata och Jan Scherman börjar gråta, reser sig upp, knyter näven och börjar sjunga "Internationalen", "Bläckfisken" och "Vilda vilda vilda strejker lönar sig" från en Nyningenplatta från 1972.
Det är då personalen kommer fram och säger att ni måste gå.
Men slå då!
Och det sista du ser av Jan, är när han och Pepe bärs ut av vakterna och Pepe vrålar "dig tar vi när revolutionen kommer!".
Du återföds som din egen pappa... Roine! Som är vilkorligt frigiven efter 2 veckor avtjänade av sitt livstidsstraff på Säters fasta paviljong och allt är som vanligt igen, förutom värme och humor - svallningar (sviter av den kemiska kastreringen) och att du besöksförbud, diabetes, hepatit C, "hömöröjder" och prostatacancer.
Annars är allt som vanligt igen (det vill säga att din dotter får ta av sig trosorna). Du drabbas även av en ny, hitils oupptäckt form av skelettcancer, som döps efter dig (Roines cancer).
Du är odödlig!
Ta 100 steg framåt, går till historien, vinner och dör.

SLUT