Tillbaka till startsidan

DAGEN DÅ FRASSE KRÄVDE ATT VI SKULLE
BLI BÖGAR I NEW YORK
av Martin Theorin

Det började med att det var Frasse, Tosse och jag och att vi kom ut genom entrén på Gramercy Park Hotel på nedre Manhattan.
"Idag skall vi gå på bögklkubb" förkunnade Frasse och vinkade in en taxi som stannade under den berömda gröna markisen med ett äkta New-Yorkskt-däcks-skrik.
"Vi vanto go to a plejs vär ril homosexuals go" anförtrodde Frasse mannen bakom ratten.
-Que?
-"Que" vadå jävla que? Vi kamm from sviden and vi vanto ebrajs te gej lajfstajl, vilidjpipel, studiofiftifår. Ska det vara så jävla svårt att förstå? Sa Frasse och stoppade in en skrynklig 20-dollars sedel bland alla krucifix, guldlänkar och krulliga brösthår innanför skjortan på den muskulöse puertoricanen.
Vi blev avsläppta i shjärtat av "The Village" på Sheridan Square där frasse vinkade adjö åt den tjänstvillige taxichauffören som på ett prominent sätt visade upp sitt långfinger.
"Såg ni? Han gav oss fingret! Fy fan va läckert att träffa en sån äkta njojorker, en äkta latinobög. Han va nog också gej, fy fan va jag älskar den här stan" sa Frasse och slog ut med armarna och blåste en slängkyss i riktning mot taxin som drog iväg så att framändan nästan lättade.
"Kolla, i den här affären kan man tex köpa äkta lejon med små slott åt dom" sa Frasse och pekade in mot ett skyltfönster och styrde bestämt stegen mot närmaste bögpub. Där stod folk och höll sig fast i sina 50+ pojkvänner och såg glada ut att dom inte strukit med i aids än. Inte en Village People indian så långt ögat nådde, så vi gick ut igen. När vi kommit ett kvarter ungefär tvärstannade Frasse mitt i gatan och sa "fy fan va ja skämdes därinne förut".
"För vadå? Att du var på bögpub." sa Tosse.
"Nej, för er!!" sa Frasse.
"Ni tror att ni é så jävla mycket bättre än dom va. Stå där med näsan i vädret och låtsas som ingenting va? Du Tosse, jag vet tex att du vill ha en homosexuell erfarenhet, men att du varit för blyg för att komma ut än. Men det är helt ok för jag stöttar dig och ingen kommer nånsin att få reda på det för det är en hel jävla ocean mellan här och Sverige. Så nu om du har lite jävla stake så går du tillbaks in nu och vi kommer och hämtar upp dig utanför om 2-3 timmar igen. Ingen djävel kommer någonsin att säga nått... Unna dig nu för fan!"
Tosse -Kan inte du unna dig?
Frasse -Vadå?
Tosse -Att bli påsatt i röven av en bög.
Frasse vinkade in en ny taxi som stannade med et nytt däckskrik, och det sista vi såg av Frasse den dan var när han hängde ut ur taxifönstret på ett livsfarligt sätt och ropade.
"Jag skall aldrig gå på bögklubb med er mer."

SLUT